Scholen

Bij Animato zijn er ook mogelijkheden voor het aanbieden van muziekonderwijs op uw school. Er zijn verschillende lesprogramma’s ontwikkeld voor de groepen 4, 5, 6 en 7, waarin kinderen niet alleen kennis maken met het accordeon, maar ook spelenderwijs leren met het instrument om te gaan en ervaren hoe het is om in een echt orkest te spelen.

Door middel van deze programma’s kunnen kinderen ervaren hoeveel plezier het geeft om samen muziek te maken en nieuwe instrumenten te ontdekken. De lessen zullen verzorgd worden door een gediplomeerd docent.

De inhoud van de ontwikkelde programma’s is als volgt:

  • Programma 1:
Eén dagdeel verdeeld in blokken van 30-45 minuten. In elk blok zal worden gewerkt met groepen van 8 tot 10 kinderen. Dit zal een korte kennismaking met het instrument zijn, waarbij de kinderen ook de mogelijkheid krijgen zelf te kunnen spelen.
  • Programma 2:
Minimaal 3 dagdelen, eventueel in verschillende weken. Deze dagdelen zijn eveneens opgedeeld in blokken van 30-45 minuten, met groepen van 8 tot 10 kinderen. Dit zal een uitgebreide kennismaking met het instrument zijn waarbij er gewerkt wordt naar een eindpresentatie en er in orkestvorm gespeeld wordt.

Tijdens beide programma’s wordt er ook aandacht besteed aan:

  • Werking van het instrument
  • Verschillende muziekstijlen
  • Korte demonstratie op het accordeon

Natuurlijk is er in overleg een op maat gemaakt programma mogelijk.

Heeft u interesse en wilt u graag meer informatie? Dan nodigen wij u van harte uit om een e-mail te sturen naarinfo@animatohengelo.nl.