Astillero in Concert
Astillero in Concert

Astillero in Concert

Op zondagmiddag 29 januari 2023 speelt de uit Argentinië afkomstige tangogroep Astillero in Hengelo tijdens “Astillero in Concert”, georganiseerd door accordeonverenging Animato. Het concert vindt plaats in Oyfo, Floris Hazemeijerstraat 300 te Hengelo en begint om 16.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro per persoon (voor alle leeftijden) en reserveren wordt geadviseerd.

Een sensationeel hoogtepunt in de Argentijnse tango, dat is hoe we Astillero kunnen omschrijven. Astillero werd in 2005 in Buenos Aires opgericht en de zes bandleden spelen traditionele, akoestische muziek met pit in de geest van de 21e eeuw. Zij brengen de tango in een geheel nieuwe, ruwe en energieke vorm. Ontroerend, rebels en altijd vol vuur. Eigen composities die het hart raken. Met meer dan vijftien jaar ervaring heeft Astillero zich gevestigd als een fundamenteel onderdeel van de Tango Nuevo van Buenos Aires, met muziek die de BBC omschreef als “De voortzetting van Piazzolla. Absoluut deugdzaam, gek en fantastisch”.

Op zondag 29 januari 2023 komt Astillero als onderdeel van hun Europese tour naar Hengelo. Niet alleen om een spectaculair concert te geven, maar ook om hun visie op Argentijnse tango over te dragen in een aantal masterclasses en workshops.

Astillero speelt deze middag afwisselende Argentijnse tango’s, veelal eigen composities. Aan het concert zal het Groot Orkest van accordeonvereniging Animato haar medewerking verlenen.

ASTILLERO: TANGO NUEVO UIT BUENOS AIRES

Dit orkest uit Argentinië speelt traditionele, akoestische muziek met pit en in de geest van de 21e eeuw. Astillero werd opgericht in de hoofdstad Buenos Aires en nam de tango uit de stad als uitgangspunt. De structuur daarvan wordt door de zes musici volledig ontrafeld en resulteert in een geheel nieuwe, ruwe en energieke tangovorm die ontroert maar tegelijk rebels is en altijd vol vuur. Alle composities zijn van eigen hand en de songs raken je in het hart.

De zes bandleden van Astillero werkten al op jonge leeftijd met toonaangevende tangomusici uit Argentinië samen en geven graag hun kennis en virtuositeit door aan een nieuwe generatie. In 2009 gaf de groep een succesvol concert op het North Sea Jazz festival. Daarna was het ensemble niet zoveel op Nederlandse podia te vinden, maar daar kwam in 2019 verandering in door een korte tournee waarbij ze ook LantarenVenster aandeden. In 2020 bracht het sextet samen met zanger Chino Laborde de prachtige EP Arcadia uit, wederom een sterke bijdrage aan de hedendaagse Argentijnse tango-scene, met prachtige composities van pianist Julián Perálta.

Bezetting
Alexey Musatov – viool
Jaqueline Oroc – cello
Mariano González Calo – bandoneon
Diego Maniowicz – bandoneon
Julián Perálta – piano en composities
Federico Maiocchi – contrabas

Benieuwd naar Astillero? Om alvast in de stemming te komen, een aantal opnames van Astillero.

The event is finished.

Datum

29 01 2023
Expired!

Tijd

16:00 - 18:00

Locatie

Oyfo Kunstpodium
Hengelo

Laatste nieuws
(alleen voor ingelogde bezoekers)

Aankomende activiteiten

december 2023
Geen evenementen gevonden!