Orkesten

Klein Orkest

Beginnende spelers van alle leeftijden, leren voor het eerst samen muziek te maken in het Klein Orkest. Na enkele maanden tot een jaar accordeonles, kunnen nieuwe leden van Animato al meespelen in dit orkest.

Ooit begon ons Klein Orkest als een jeugdorkest. Nu spelen ook diverse volwassenen mee. De samenwerking tussen jeugd en volwassenen is een groot succes!

De muziekkeuze is zeer uiteenlopend. Van popmuziek tot volksmuziek, alles is mogelijk. Het Klein Orkest neemt deel aan diverse kleine en grote concerten van de vereniging. Daarnaast treedt het bijvoorbeeld op tijdens de open dag van de muziekschool.

Het Klein Orkest staat onder leiding van de jonge, professionele accordeoniste Ellen Zijm.

Tussenorkest

Het Tussenorkest is ontstaan in 2009 als voorbereiding op deelname aan het Groot Orkest. Het is voor spelers van jong tot oud. Na enkele jaren accordeonles, kan je al meespelen in het Tussenorkest. Het repertoire is afwisselend en veelal niet te zwaar van karakter. Dit orkest wordt begeleid op slagwerk en soms op keyboard.

Hoogtepunt uit de korte geschiedenis van het Tussenorkest was de deelname aan het NOVAM-orkestenconcours in 2010. Dit bleek een succesvolle en zeer leerzame stap. Het Tussenorkest werd ingedeeld in de derde divisie van de NOVAM.

Het Tussenorkest staat onder leiding van Ellen Zijm.

Groot Orkest

In het Groot Orkest spelen alle gevorderde spelers van Animato. Het doel is om in een grote groep samen lekker aansprekende en afwisselende muziek te spelen. Begeleid op slagwerk en regelmatig door diverse elektronische instrumenten heeft het orkest een geheel eigen klank ontwikkeld. Hiervoor wordt het orkest tijdens haar optredens geroemd.

Het Groot Orkest richt zich vooral op de wat lichtere en makkelijk in het gehoor liggende muziek. Hierbij kun je denken aan stukken als de Violentango van Piazzolla, Jump van Van Halen en stukken van Simon en Garfunkel.

Het Groot Orkest staat onder de bezielende leiding van René te Bogt.

Projectorkest

Het projectorkest is een orkest gelegenheidsorkest van wisselende samenstelling. Het wordt gevormd met een speciaal doel. Dat kan een specifiek concert zijn of deelname aan een concours. Leden kunnen zich aanmelden voor het betreffende project. De projecten zijn over het algemeen voor de gevorderde spelers die nog meer uitdaging zoeken.

Het Projectorkest staat meestal onder de bezielende leiding van René te Bogt. Echter ook een project met een project-dirigent behoort tot de mogelijkheden.